24/7/365 voor een vrijblijvend gesprek
nl

De Beste Financieel Consultant voor Expats

07-03-2023

De expat beleggingswereld zit vol met gimmicks. Het "u kan niet verliezen" dit en "dit gaat gegarandeerd omhoog" dat. Toen we over de "5 azen" beleggingsstrategie hoorden vertellen, zagen we het als een andere marketingtruc. Totdat we ontdekten wat die "5 azen" vertegenwoordigen...

Het "5 azen" beleggingsconcept is eenvoudig: als u een financieel consultant ontmoet die al deze 5 eigenschappen vereenzelvigt, moet u hem ter plekke zeggen dat u zaken met hem wil doen! Als u momenteel werkt met een adviseur die deze 5 eigenschappen niet heeft, moet u hem per direct ontslaan!

De "5 azen" zijn bedacht uit de beste pokerhand en dit is wat ze vertegenwoordigen:

Aas #1 Totale integriteit

Met andere woorden: uw adviseur zal altijd doen wat in uw belang is.

Het vinden van een adviseur die eervol handelt, is geen sinecure. De prikkels om iets heel stoms te doen worden uitvergroot in de expat beleggingswereld.

Totale integriteit leidt voor de meesten tot een concept van vertrouwen. Als we klanten vragen waarom ze een bepaalde vermogensbeheerder, accountant of advocaat gebruiken, is het eerste antwoord meestal: "Ik vertrouw ze."

Het probleem is dat vertrouwen niet tot resultaten leidt. Vertrouwen betekent niet dat uw adviseur altijd zal doen wat in uw belang is.

Integriteit wel.

Dus hoe weet u of uw adviseur integer is? Lees verder.

Aas #2 Grote welbespraaktheid

Met andere woorden: uw adviseur heeft veel ervaring met wat hij zegt te doen.

Wij houden van deze aas. De term welbespraaktheid wordt zelden gebruikt bij beleggen.

Beleggen is verweven met emoties. Goede adviseurs weten hoe ze uw emoties onder controle kunnen houden en binnen uw comfortzone van risico blijven.

Maar als het om beleggen gaat, heeft u ook resultaat nodig. En resultaten worden gedreven door talent.

Het vinden van adviseur met een grote kennis van zaken is eenvoudig: vraag om de resultaten te zien!

Een voorbehoud: grote welbespraaktheid betekent niet dat uw resultaten altijd beter zullen zijn. Maar het betekent wel dat uw adviseur niet bang is om zijn resultaten te laten zien, uit te leggen hoe ze worden bereikt, waarom zijn strategie werkt en onder welke omstandigheden deze strategie werkt.

Met andere woorden, iemand die vloeiend spreekt, heeft het bewijs om te onderbouwen wat hij zegt.

Aas #3 Eerlijke kostenstructuur

Met andere woorden: u moet alleen betalen voor resultaten.

De "5 azen"-beleggingsstrategie kan veel adviseurs hun job doen verliezen.

Deze aas is waarom. Zeer weinig adviseurs rekenen u een eerlijke vergoeding aan.

Als een adviseur een grote vaardigheid heeft in beleggen, staat hij achter zijn resultaten. Hij weet dat hij over de vaardigheden beschikt om zich te onderscheiden van de massa.

98% van de expat adviseurs werkt met een procentuele vergoeding structuur. Het meest gebruikelijk is het in rekening brengen van een vergoeding van 1,5% om uw beleggingen te beheren.

Wanneer u in de wereld van financieel advies voor expats komt, is een gebruikelijke benadering om uw geld te beleggen onder levensverzekeringsvehikels die tussen de 5% en 13% van uw kapitaal in commissies/provisies opeten.

Dat betekent dat uw adviseur een percentage van uw rekeningsaldo EN een vette commissie/provisie ontvangt.

De vraag is dan, wat is een eerlijke vergoeding structuur voor uw belegging? Het is een hot topic, maar een die Warren Buffett aanpakte toen hij geld beheerde voor andere individuen.

Vóór Berkshire Hathaway had Warren een investeringsmaatschappij die geld beheerde. Zijn vergoeding structuur was gebaseerd op zijn vaardigheid: hij bracht geen kosten in rekening totdat u een rendement van 6% behaalde en nam vervolgens 25% van de winst boven de 6%. We spreken hier dus over een "prestatievergoeding".

Nog zelfverzekerder voegde hij een hoog watermerk toe. Dit betekent dat elk jaar het rendement van 6% bovenop de hoogste waarde van uw account kwam.

Warren geloofde in zijn bekwaamheid (d.w.z. vloeiend spreken) en was een man van zijn woord (integriteit) dat als uw rekening niet omhoog ging, hij niet betaald werd.

Over eerlijk gesproken!

Aas #4 Belegging niche

Met andere woorden: Ga tegen de massa in.

Om bovengemiddelde resultaten te behalen, moet u zich onderscheiden van de massa.

Beleggen in dezelfde sector of dezelfde aandelen kopen als iedereen zal tot dezelfde resultaten leiden.

Dit is waarschijnlijk de moeilijkste aas om te vinden. De aandelenmarkt is tegenwoordig zo druk dat het erg moeilijk is om een niche te vinden waar maar weinig beleggers op letten.

Voeg daar de computers en algoritmen aan toe die inherent zijn voor de beurs en de toekomst ziet er nog somberder uit.

Maar dat betekent niet dat het niet kan.

Aandelen van kleine bedrijven, waardeaandelen en alternatieve investeringen zijn een paar bekende gebieden die over het algemeen minder bekend bij beleggers zijn.

Aas #5 Een lange landingsbaan

Met andere woorden: Leeftijd is belangrijk.

Als u hoort hoe enkele van de meest succesvolle investeerders hun resultaten hebben behaald, ontstaat er een gemeenschappelijk thema.

Ze houden zich aan hun spelplan.

U wilt iemand die niet alleen het geduld heeft om zich aan uw spelplan te houden, maar ook jong genoeg is om met u mee te groeien

Beleggen is mensenwerk. Probeer er een adviseur te vinden waarmee u oud kunt worden.

Nu weet u waar de beste expat beleggers naar op zoek zijn. Net als het winnen van de jackpot, is het uiterst zeldzaam om een adviseur te vinden die al deze kwaliteiten vereenzelvigt. U komt bij Expat Beleggen heel dicht in de buurt! 

Contacteer ons vandaag nog voor een vrijblijvend gesprek: hello@expatbeleggen.com