24/7/365 voor een vrijblijvend gesprek
nl

De internationale adviesmarkt zal de leider op het wereldtoneel worden

19-04-2023

De internationale adviesmarkt voor expats maakt momenteel een periode van grote veranderingen door. Zo zijn er markt verstorende consultants als Expat Beleggen die de goede oude tijd van commissies/provisies ver achter zich hebben gelaten en uitsluitend met een prestatievergoeding werken. 

Consultants die beseffen wat hun klanten willen, weten dat ze tijd met hen moeten doorbrengen om hun doelen te begrijpen. Hoe meer tijd consultants aan hun klanten kunnen besteden en zich geen zorgen hoeven te maken over beleggingen of technologie, hoe beter het resultaat is voor hun klanten. Zo ook heeft Expat Beleggen nagedacht over de waarde van klanten en organiseren wij op één platform in Luxemburg alle beleggingen en laten we ons helemaal niet in met het breed scala aan commissie/provisie geladen producten en investeringsmanagers die hoge vergoedingen aanrekenen.

Expat Beleggen volgt ook het VK, Europa, de VS en Australië op het gebied van regelgeving. Koppel dit aan de complexiteit van de internationale adviesmarkt en de volgende logische stap is het "leiderschap" op het wereldtoneel. Echter, veel markten in de internationale adviesruimte dienen qua regelgeving nog een inhaalslag te maken ten opzichte van het VK, Europa, Australië en de VS. Denk hierbij aan plaatsen als de VAE, Hong Kong en Singapore, zij moeten hun regelgeving kaders nog gestadig versterken. Wij denken dat de toezichthouders nog meer verantwoordelijkheid moeten afdwingen voor de commissie/provisie producten die de adviseurs daar nog altijd blijven opdringen aan expat klanten. Het is duidelijk dat deze adviseurs pathologische leugenaars zijn en in de eerste plaats verkopers zijn en geen vertrouwensrelatie met u willen aangaan.

Expat Beleggen daarentegen is een consultant die de volgende kernwaarden hoog in het vaandel heeft staan:

  • Onze competentie: vereist de hoogste normen voor financiële planning
  • Onze klantgerichte aanpak: wij zetten ons in voor een fiduciaire relatie waarbij u als klant centraal staat
  • Onze "helicopter" inkijk: wij passen een holistische benadering van financiële planning toe
  • Onze vergoeding: wij rekenen uitsluitend een prestatievergoeding aan en dat garandeert een objectief advies

Als expat verdient u een fiduciaire standaard van zorg en bij ons krijgt u een consultant die de fiduciaire verantwoordelijkheid aanvaardt om in uw belang te handelen en weigert commissies of vergoedingen te aanvaarden die afhankelijk zijn van de aankoop of verkoop van een financieel product. U weet dat uw consultant geen verkoper kan zijn als hij niets te verkopen heeft.

Er is een breed scala aan financiële planningsdiensten die deel uitmaken van uitgebreid vermogensbeheer waarbij geen dure producten worden opgedrongen. Op commissie gebaseerde adviseurs hebben het moeilijk om deze diensten te rechtvaardigen wanneer ze geen productinkomsten opleveren. Ongeveer 98% van de offshore financiële dienstverlening in Azië, het Midden-Oosten en Latijns-Amerika bestaat uit op commissie gebaseerde adviseurs. Ze verkopen u een product met misleidende verklaringen die expats niet begrijpen.

Expat Beleggen volgt simpelweg niet de kudde verkopers die meedogenloos leuren met de verschillende aan levensverzekeringen gekoppelde beleggingen om een buitensporige commissie/provisie te verdienen. Daarentegen zijn onze prioriteiten van simpel: we doen er alles aan om u een geweldige financiële ervaring te bieden!

CONTACTEER ONS VOOR EEN GRATIS EN VRIJBLIJVEND OVERLEG

Wilt u meer weten over onze diensten, neem dan contact met ons op: hello@expatbeleggen.com