24/7/365 voor een vrijblijvend gesprek
nl

De Voordelen van Onafhankelijk Financieel Advies voor Expats

18-03-2023

De meeste expats hebben waarschijnlijk ooit in hun leven financieel advies nodig; vooral wanneer u een belangrijke levensgebeurtenis doormaakt, zoals het krijgen van een kind, het kopen van een huis of het beslissen over wanneer en hoe u met pensioen gaat.

De voordelen om beroep te doen op een onafhankelijk financieel consultant zijn talrijk, waaronder:

  1. U helpen bij het plannen van de toekomst en het stellen van levensdoelen (d.w.z. op welke leeftijd wilt u met pensioen gaan?).
  2. U helpen uw belasting te verlagen en ervoor te zorgen dat u al uw belastingvrije pensioen- en spaartegoeden kent en gebruikt.
  3. De waarde van uw pensioenen of beleggingen laten groeien door een gediversifieerde portefeuille aan te bevelen en deze regelmatig te herzien.
  4. Een klankbord bieden om u te helpen betere beslissingen te nemen met uw geld.

Op welke gebieden adviseert een Onafhankelijk Financieel Consultant?

Een consultant biedt onafhankelijk advies over een reeks financiële zaken, waaronder:

  • Sparen en beleggen - inclusief maar niet beperkt tot deposito's, aandelen en obligaties
  • Pensioenen – het opbouwen van uw pensioenfonds, keuzemogelijkheden en adviseren over pensioenoverdracht
  • Bescherming – een verzekering voor inkomensbescherming, levensverzekeringen of kritieke ziekten, medische kostenverzekering
  • Complexere gebieden - zoals vermogens- en belastingplanning.

Wat kan ik verwachten als ik beroep doe op een financieel consultant?

In eerste instantie bespreekt een consultant uw huidige omstandigheden, uw levensstijl en financiële doelen en uw budget – dit wordt ook wel 'fact-finding' genoemd.

Hij zal dan uitgebreid onderzoek doen naar de hele markt en u een rapport voorleggen, op maat gemaakt voor u, waarin de redenen achter het advies worden uitgelegd.

Zodra u het heeft begrepen en eventuele vragen heeft gesteld, zal hij u helpen uw plan in daden om te zetten en uw geld in de juiste gediversificeerde portefeuille te beleggen.

Wat zijn de voordelen van het inschakelen van een onafhankelijk financieel consultant?

Een consultant stelt vaak een reeks 'wat als'-vragen waar u misschien nog niet aan hebt gedacht en helpt u erachter te komen wat uw financiële doelen zijn. Bijvoorbeeld; op welke leeftijd wilt u met pensioen gaan en hoeveel geld heeft u nodig op basis van de levensstijl die u wenst?

Als u een complex financieel product wilt regelen, zoals een pensioen of belegging, kan het u (meer) geld besparen door onafhankelijk financieel advies in te winnen, vooral als u niet zeker bent van de wetgeving en de fiscale behandeling eromheen.

De echte waarde van financieel advies wordt op de langere termijn gezien nadat u uw financieel plan heeft opgesteld. Uw consultant zal u regelmatig (minstens jaarlijks) ontmoeten om uw financiële plan te herzien en ervoor te zorgen dat het geschikt blijft voor uw huidige situatie. Hij zal uw portefeuille aanpassen naarmate de markten of belastingregels veranderen, om ervoor te zorgen dat u op schema blijft om uw levensdoelen op langere termijn te bereiken.

Hoeveel kost dit alles?

Expat Beleggen biedt u een vrijblijvend advies aan tijdens een eerste afspraak, om te begrijpen op welke gebieden u financieel advies wilt, om vast te stellen hoe wij u kunnen helpen en om u een idee te geven of u zich op uw gemak voelt om met ons samen te werken.

Indien u zich na deze eerste afspraak wilt engageren, rekenen wij een prestatievergoeding aan, m.a.w. wij ontvangen alleen inkomsten die rechtstreeks verband houden met de prestaties van uw portefeuille, wat betekent dat we de beste beleggingskeuzes voor u maken. Wij leggen deze prestatievergoeding vast in een overeenkomst voordat wij met u beginnen te werken. 

Hoe krijg ik nu professioneel financieel advies?


Als u meer wilt weten over hoe wij u kunnen helpen bij het plannen en realiseren van uw financiële doelen, neem dan vrijblijvend contact met ons: hello@expatbeleggen.com