24/7/365 voor een vrijblijvend gesprek
nl

Hoe bouwt u rijkdom op?

05-04-2023

Rijkdom opbouwen is moeilijk. Generatierijkdom opbouwen is zelfs nog moeilijker. Generatievermogen, ook wel bekend als 'familievermogen' of 'erfgoed van de erfenis', verwijst naar elk type familiebezit dat de ene generatie aan de volgende overdraagt. Als het op de juiste manier wordt beheerd, kan het financiële zekerheid en kansen bieden voor toekomstige erfgenamen, of een erfenis voor de komende jaren.

Ondanks de vele voordelen van generatierijkdom, kan het ook bestaande sociale en economische ongelijkheden in stand houden (aangezien het vaak geconcentreerd is in bepaalde families en gemeenschappen), de motivatie van de erfgenamen ruïneren en conflicten binnen uw familie veroorzaken.

Dus, hoe bouwt u generatierijkdom op en misschien nog belangrijker, hoe voorkomt u dat u het vernietigt?

Uw keuze voor een generatievermogen strategie zal voornamelijk afhangen van de hoeveelheid rijkdom die u wilt vergaren en in de toekomst aan uw erfgenamen wilt nalaten. In de meeste gevallen zijn degenen die een aanzienlijk fortuin van meerdere generaties hebben opgebouwd dat vele generaties meegaat, een succesvol bedrijf begonnen. Er zijn enkele uitzonderingen - maar niet veel. Als we kijken naar hoe de rijkste huishoudens rijkdom hebben gecreëerd, is dit het gemeenschappelijke thema. Bedrijfseigendom staat centraal in hun fortuin.

De familie Walton, bekend van het oprichten van Walmart, vergaarde een fortuin van meer dan $ 200 miljard, waarmee ze de rijkste familie van Amerika zijn. Evenzo hebben veel van de miljardairs op de 400-lijst van Forbes hun rijkdom verworven door succesvolle zakelijke ondernemingen. Zelfs van de 30% die een aanzienlijk deel van hun vermogen erfden, was de erfenis doorgaans afkomstig van een bedrijf dat lucratief bleek te zijn.

Een succesvol bedrijf opzetten is niet eenvoudig en vaak een lange weg (geloof ons). Maar als enorme rijkdom uw verlangen is, is dit uw pad. Dus, hoe zit het met degenen die geen eigen bedrijf hebben?

We helpen veel succesvolle families gedijen en bloeien, van wie velen een familiesteward (een persoon die de verantwoordelijkheid op zich neemt voor het beheren en behouden van de rijkdom en het erfgoed van een familie voor toekomstige generaties) aan het roer hebben. Er zijn enkele eenvoudige stappen die u kunt nemen om generaties rijkdom achter te laten die nog steeds een aanzienlijke impact kunnen hebben op de financiële toekomst van uw gezin.

  1. Begin vroeg: misschien meer advies voor uw kinderen of kleinkinderen - hoe eerder ze beginnen met beleggen, hoe meer tijd hun geld heeft om te groeien.
  2. Spaar en beleg ijverig: het aanhouden van een goedkope portefeuille die is belegd in 's werelds beste bedrijven, is de meest betrouwbare manier om vermogen op te bouwen. Er is meer dan een eeuw aan gegevens om dit te ondersteunen.
  3. Verlies belasting niet uit het oog: het is belangrijk om rekening te houden met de fiscale gevolgen bij het doorgeven van vermogen. Afhankelijk van de grootte van uw nalatenschap en het rechtsgebied waarin u woont, kunnen uw erfgenamen onderworpen zijn aan successierechten. Krijg hulp van een juridische en financiële professional, zodat u een plan kunt ontwikkelen om op deze uitgaven te anticiperen en de impact ervan op uw begunstigden te minimaliseren.

Door vandaag de juiste stappen te nemen, kunnen uw toekomstige erfgenamen het veel gemakkelijker hebben.

Wat vernietigt generatierijkdom?

Hier zijn enkele typische factoren die bijdragen aan het verlies van generatierijkdom. Door ze te vermijden, kunnen u en uw erfgenamen de kansen op het behoud van rijkdom voor de volgende generatie verbeteren:

  1. Familiegeschillen en juridische strijd: meningsverschillen over de verdeling van uw vermogen kunnen leiden tot onnodige juridische strijd en gespannen relaties tussen familieleden. U kunt dit voorkomen door binnen uw gezin een cultuur van open en eerlijke communicatie te creëren. Vergeet niet dat het cruciaal is om te werken aan een gemeenschappelijk doel om de rijkdom en het erfgoed van uw familie te behouden voor toekomstige generaties.
  2. Slecht financieel beheer: zonder de juiste financiële opleiding en planning kan het beheren van activa een uitdaging zijn en kan het leiden tot een geleidelijke uitputting van de welvaart van generaties. Om dit te voorkomen, is het belangrijk om gezonde financiële gewoonten in praktijk te brengen en financiële kennis door te geven aan uw gezinsleden - vooral met betrekking tot onderwerpen als te hoge uitgaven.
  3. Inadequate estate planning: het is belangrijk om een alomvattend estate plan op te stellen dat testamenten, trusts en andere juridische mechanismen omvat om onbedoelde gevolgen te voorkomen. Door dit te doen, kunt u forse successierechten, erfrecht vergoedingen en andere juridische kosten minimaliseren die de hoeveelheid rijkdom die u doorgeeft aan de volgende generatie aanzienlijk kan verminderen.
  4. Huwelijksproblemen en echtscheiding: echtscheiding kan een aanzienlijke impact hebben op de financiën van uw gezin, inclusief het generatievermogen. Om het fortuin van uw gezin te beschermen. Dit is slechts een van de vele levenstransities die van invloed kunnen zijn op uw vermogen.
  5. Uw gezin groeit: naarmate uw gezin groeit en uw vermogen over meer personen wordt verdeeld, kan het een steeds grotere uitdaging worden om de rijkdom van generaties in de loop van de tijd te behouden.
  6. Gebrek aan diversificatie: het is belangrijk om te voorkomen dat u al uw eieren in één mand legt. Het kan riskant zijn om het grootste deel van uw vermogen in één activa klasse, branche of geografische locatie vast te leggen. Elke economische neergang of verstoring van de sector kan een aanzienlijke impact hebben op uw financiën, mogelijk leidend tot een verlies van generatievermogen. Diversificatie is essentieel om dit risico te beperken.

Ondanks het nemen van maatregelen om risico's zoals successierechten, familieconflicten en diversificatie te minimaliseren, kan het vermogen van generaties nog steeds worden beïnvloed door marktvolatiliteit. De Vanderbilts, een van Amerika's rijkste families, leerden deze les op de harde manier tijdens de Grote Depressie. Ondanks dat hun enorme vermogen afnam, bleven ze buitensporig veel uitgeven, wat resulteerde in een aanzienlijk verlies van hun fortuin.

Generatierijkdom heeft het potentieel om toekomstige generaties financiële stabiliteit en kansen te bieden, maar het is belangrijk te erkennen dat het ook uitdagingen kan creëren die gevolgen hebben voor individuen en de samenleving. Dit kan onder meer het verlies van arbeidsethos zijn, moeilijkheden bij het aangaan van echte relaties, druk om rijkdom te behouden en familieconflicten. Als rentmeester van de familie is het belangrijk om uw erfgenamen te begeleiden naar een sterke reeks waarden, een goede arbeidsethos en begrip van de rol van geld in de samenleving. Dit kan hen beter voorbereiden om verantwoord met hun erfenis om te gaan en weloverwogen beslissingen te nemen wanneer de tijd daar is. Natuurlijk zijn er geen garanties, maar door hen voor te lichten over deze belangrijke onderwerpen kan een grote bijdrage worden geleverd aan het waarborgen van een positief resultaat voor toekomstige generaties.

Door de waarden van financiële educatie, filantropie en een gevoel van doelgerichtheid bij te brengen dat verder gaat dan het vergaren van rijkdom, kunt u een erfenis achterlaten die niet alleen uw erfgenamen ten goede komt, maar ook een positieve bijdrage levert aan de samenleving.

Generatierijkdom kan ongetwijfeld een tweesnijdend zwaard zijn. Maar het moeilijkste is om het in de loop van de tijd te creëren en te behouden. Uiteindelijk betekent het verzekeren van een blijvende erfenis het vinden van de juiste balans tussen het financieel ondersteunen van uw erfgenamen en hen begeleiden naar een bevredigend leven

Indien het bovenstaande met u resoneert en u wenst hierover een vrijblijvend gesprek, contacteer ons dan vandaag nog: hello@expatbeleggen.com