24/7/365 voor een vrijblijvend gesprek
nl

Hoe wij digitale tools gebruiken om ons bedrijf te laten groeien

09-02-2023

Er zijn eigenlijk twee waarheden die universeel worden erkend in de expat financiële dienstverlening:

  • Het behouden van een solide online aanwezigheid is belangrijk; en wordt snel noodzakelijk; 
  • Het behouden van een solide online aanwezigheid is vaak een koninklijke pijn in het spreekwoordelijke... 

De cumulatieve opbouw van het zien van de alomtegenwoordigheid van concurrenten online, LinkedIn-ninja's die tienduizenden euro's vragen voor een diagram voor het genereren van leads en de nog steeds wachtende, enorme taak om eindelijk de website bij te werken, kan zelfs de best georganiseerde en efficiënte expat financieel adviseur ertoe brengen om spelden in zijn eigen gezicht te steken!

Met nieuwe sociale media netwerken, websites en online tools die vaker opduiken dan wat ook, kan het een uitdaging zijn om bij te blijven en te weten waar wij onze kostbare tijd aan moeten besteden; niet in de laatste plaats naast het van dienst zijn van ons bestaande klanten, het beheren van de dagelijkse administratie en in het algemeen proberen te bestaan als een functionerende professional in een wereld die alsmaar meer "woke" wordt.

En toch kunnen we de impact van digitale communicatie niet over het hoofd zien; het belang ervan is alleen maar groter geworden sinds de stroom van wereldwijde lockdowns. Onze klanten wenden zich steeds meer tot het internet om de diensten die ze nodig hebben, of om de geloofsbrieven en expertise van hun potentiële adviseur te controleren.

Als wij niet zichtbaar zijn, lopen wij waardevolle kansen mis. Om nog maar te zwijgen van het feit dat als we zichtbaar zijn, onze online voetafdruk onberispelijk moet zijn. Er zijn ontelbare online platforms beschikbaar, maar het is niet praktisch en ook niet nodig om op al deze platforms 100.000 volgers te genereren. Wij concentreren ons in plaats daarvan op de platforms die het meest relevant zijn voor onze expat doelgroep die aansluiten bij onze strategische doelen. Zo is LinkedIn is een geweldig platform om in contact te komen met potentiële klanten en onze expertise te laten zien. Wij hebben ondertussen onze strepen sinds 2010  verdiend in ons vakgebied en wij vertellen er graag over. Daarom schrijven en delen we blogs, gaan we lekker achter de camera zitten en gaan we met ons expat publiek in gesprek over beleggen, sparen, pensioentips en andere adviezen. Alzo delen wij onze inzichten en kostbare informatie.

In het digitale tijdperk is content niet langer een 'nice to have'. In een tijd waarin er meer belachelijke en gevaarlijke verkeerde informatie online is, samen met een onderstroom van bezorgdheid onder consumenten dat robots de wereld overnemen met AI, zouden we allemaal kunnen profiteren van een beetje meer authentieke menselijke connectie als het gaat om praten met mensen over hun financiën. Daarom gaan wij in gesprek met mensen die contact met ons opnemen via onze sociale media en nemen wij onze eigen persoonlijkheid op in onze digitale communicatie. Het stelt onze klanten op hun gemak, het verbreekt de spanning met derden en we verbreken alzo het onnodige geroezemoes in de markt van expat financiële dienstverlening. Wij zijn ervan overtuigd dat het creëren en onderhouden van authentieke digitale communicatie de hoeksteen is voor een financieel adviseur die zijn bedrijf wil laten groeien.

Ontdek hoe financiële planning of vermogensbeheer u kan helpen.

KRIJG ANTWOORD OP UW VRAGEN OVER BELEGGINGEN EN/OF PENSIOEN. HET IS STRESSVRIJ, WIJ ZIJN HIER OM U TE HELPEN: HELLO@EXPATBELEGGEN.COM

Wij adviseren expat klanten over de hele wereld.