24/7/365 voor een vrijblijvend gesprek
nl

Misvattingen over geld door expats

15-03-2023

We hebben allemaal dat gesprek gehad waarin u een vriend vertelt dat u van plan bent naar het buitenland te verhuizen. Hun ogen lichten op alsof ze met een filmster praten en ze zeggen zoiets als "in het buitenland wonen is zo glamoureus." Als ze eenmaal gekalmeerd zijn en niet langer fantaseren over het drinken van G&T terwijl ze pauwen over het gazon van hun uitgestrekte landgoed zien ronddwalen, kan u ze de waarheid vertellen. Het zal niet zo spannend worden. Terwijl velen het expat leven zien als een avontuurlijke kans om zorgeloos te leven zonder de stress van het moderne leven, zien ze het helemaal verkeerd. Het expat leven is geen verlengde vakantie; het gaat over werken en boodschappen doen. Alleen op een andere plek.

Toen u besloot expat te worden, waren uw financiën waarschijnlijk een van de belangrijkste prioriteiten voor uw aandacht. U moest afwegen of u financieel beter af zou zijn in het buitenland of thuis en factoren als ziektekostenverzekering en schoolgeld meewegen in uw afwegingen. Maar Expat Beleggen heeft ontdekt dat veel mensen die een nieuw leven zijn begonnen in het buitenland zich door misvattingen over geld laten meeslepen in een vals gevoel van financiële zekerheid.

Veel expats krijgen substantieel hogere salarissen dan ze thuis zouden hebben ontvangen, terwijl ze misschien een aantrekkelijk pakket krijgen, inclusief ziektekostenverzekering of schoolgeld subsidies. Hoewel de zaken er financieel misschien rooskleurig uitzien, is het altijd van vitaal belang om niet op de lauweren te rusten. Geen enkele baan is ooit gegarandeerd op de lange termijn en expat pakketten kunnen een houdbaarheidsdatum hebben. Het is dus belangrijk om een noodplan te hebben. Dit kan zijn: regelmatig bijdragen in een spaarfonds, beleggen in de aandelenmarkt of uw besteedbaar inkomen in andere activa steken, zoals onroerend goed.

Denk slim als het gaat om geld sparen.

Slimme expats weten ook dat ze naar hun vermogen moeten leven. Veel mensen maken terecht gebruik van het feit dat ze op een nieuw continent zijn en gebruiken hun vrije tijd om uit eten te gaan, toeristische trekpleisters te bezoeken en naar exotische locaties te reizen. Maar het is belangrijk om ervoor te zorgen dat u niet te frivool met uw geld omgaat. We raden u aan om elke maand wat geld te sparen en andere manieren te overwegen waarop u een deel van uw inkomen op regelmatige basis kunt beleggen. Professioneel financieel advies inwinnen bij de experts van Expat Beleggen helpt u bij het kiezen van het juiste spaarplan en de juiste beleggingen voor u. Zodra dit is gebeurd, kunt u met overgave genieten van uw zuurverdiende geld!

Een andere misvatting onder expats is dat er genoeg tijd is om te sparen voor de school- en universiteitskosten van kinderen. We weten allemaal dat het een klein fortuin kan kosten om kinderen in Azië, het Midden-Oosten en daarbuiten onderwijs te geven, maar veel mensen bereiden zich hier nog steeds niet op voor. Het maakt niet uit of uw kinderen nog niet eens de eerste stappen zetten - het is nooit te vroeg om te beginnen met sparen voor hun opleiding. Hoe eerder u begint, hoe minder u elke maand hoeft te vinden en hoe meer u op de lange termijn kunt sparen. U zult uzelf er de komende jaren dankbaar voor zijn.

Ondertussen kiezen sommige expats ervoor om met hun financiën te gokken door geen levensverzekering of dekking voor kritieke ziekte af te sluiten. Ze denken misschien dat, omdat ze nog nooit eerder ernstig ziek zijn geweest, hen in de toekomst niets zal overkomen. Ze kijken misschien naar mensen die getroffen zijn door kanker of andere levensbedreigende ziekten en denken: "het zal mij nooit overkomen". Maar helaas kan niemand van ons dat met enige zekerheid zeggen. En als u zich in een land bevindt zonder gratis gezondheidszorg, is het absoluut noodzakelijk om ervoor te zorgen dat u verzekerd bent. Zonder een verzekering zou u geconfronteerd kunnen worden met de grootste rekeningen van uw leven, precies op een moment dat u zich op uw gezondheid moet concentreren en op niets anders.

Voor het allerbeste advies over uw financiën kunt u terecht bij Expat Beleggen.

Neem vandaag nog contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek: hello@expatbeleggen.com


Volg ons voor meer informatie op Twitter voor updates over de wereld van beleggen en sparen.