24/7/365 voor een vrijblijvend gesprek
nl

nl-7 signalen om van financieel adviseur te veranderen

31-01-2023

Uw financieel adviseur moet een bron zijn van duidelijkheid en vertrouwen hebben in uw financiële toekomst. Echter, niet alle financiële adviseurs zijn geschikt om u te helpen uw specifieke doelen te bereiken. Hier zijn zeven veelbetekenende signalen die erop wijzen dat u in 2023 een nieuwe financieel adviseur nodig heeft.

1. Uw huidige adviseur is niet voorbereid tijdens zijn afspraken met u

Eerst en vooral wilt u werken met een adviseur die echt om u en uw doelen geeft - en weet wat deze zijn voordat hij u ontmoet, zodat hij u kan helpen bij de voorbereiding. Uw adviseur moet de juiste hoeveelheid zorg en aandacht besteden om u te helpen deze doelen te bereiken.

Een manier om te beoordelen hoe attent uw adviseur is, is door aandacht te schenken aan de zorg die hij besteedt aan de ontmoeting met u. Als hij zich niet herinnert wat er in uw leven gebeurt of tijdens gesprekken afwezig lijkt, heeft hij misschien teveel klanten of beschouwt hij u gewoon niet als een topklant. Dit kan een teken zijn dat hij niet geschikt voor u is.

2. Uw adviseur heeft geen strategie voor uw belastingplanning

Bij Expat Beleggen geloven we sterk in de kracht van proactieve belastingplanning, vooral voor expats die bijna met pensioen gaan.

U en uw adviseur moeten een belastingplan opstellen en dit regelmatig herzien om er zeker van te zijn dat u de mogelijkheden die voor u beschikbaar zijn, optimaal benut. Dit kunnen opnameplannen bij pensionering zijn, het maximaliseren van aftrekposten, liefdadigheidsgiften en beleggingsefficiëntie.

Ga terug naar punt #1. Uw adviseur weet niet welke strategieën op u van toepassing kunnen zijn als hij u en uw doelen niet kent. Een eenvoudige manier om dit te peilen, is door te checken wanneer hij u de laatste keer om een kopie van uw belastingaangifte heeft gevraagd.

3. De kostenstructuur van uw adviseur is op zijn best verwarrend

U moet een duidelijk begrip hebben van wat u uw adviseur betaalt. De wereld van financiële vergoedingen kan een uitdaging zijn om te navigeren, vooral als u werkt met een adviseur die niet openhartig of transparant is over zijn vergoedingen.

Daarom doen we er alles aan om eerlijk en duidelijk te zijn over onze vergoeding structuur, omdat dit helpt een basis van vertrouwen te ontwikkelen.

De manier waarop u uw adviseur betaalt, is net zo belangrijk als hoeveel u betaalt. Expat Beleggen is een onafhankelijke adviseur die alleen met een prestatievergoeding werkt, wat betekent dat we alleen betalingen ontvangen van onze klanten en niet van referenties, commissies of andere bronnen van derden.

Onze vergoeding structuur elimineert alle belangenconflicten en helpt ons u zo goed mogelijk van dienst te zijn.

4. U weet niet of uw adviseur in uw belang werkt

Dit lijkt misschien voor de hand liggend, maar u kunt er niet vanuit gaan dat uw adviseur u op de eerste plaats zet. Daarom is het belangrijk om samen te werken met een vertrouwenspersoon.

Het is gemakkelijk om 'fiduciair' af te doen als het zoveelste financiële modewoord, maar het heeft een aanzienlijk gewicht en betekenis, vooral voor ons!

Fiduciaire status is een wettelijk bindende eed die betekent dat we werken op het hoogste niveau van zorg, iets wat we dagelijks doen. U moet vragen of uw adviseur een fiduciair is en hem een verklaring laten ondertekenen waarin hij dat zegt.

5. Het advies van uw huidige adviseur is niet volledig (en aangepast)

Elke financieel adviseur zal met u praten over uw beleggingen. De meesten zullen u zelfs helpen de beste beleggingsstrategieën te begrijpen om aan uw behoeften te voldoen en hun beleggingsfilosofie bespreken en hoe deze u zal helpen.

Echter, een goede financieel adviseur doet zoveel meer dan vermogensbeheer. Hij begrijpt hoe beleggingen uw pensioeninkomen ondersteunen en hoe hij dit allemaal kan combineren met andere bronnen. Dit omvat uw sociale zekerheid uitkeringen, pensioen, lijfrentes, onroerend goed en alle andere zaken die u heeft.

U wilt ook een adviseur die verder kijkt dan beleggingen naar uw gehele financiële plaatje. Dit omvat verzekeringen, belastingplanning, vermogensplanning, risicobeheer, cash flow planning enz.

U heeft geen tunnelvisie over uw toekomst en uw adviseur zou geen tunnelvisie moeten hebben over hoe u deze kunt ondersteunen.

6. U bent niet echt met wie uw adviseur wilt werken

Financiële planning is geen one-size-fits-all dienst. Geld is complex en verschilt in elke levensfase en veel adviseurs hebben specialiteiten die dat weerspiegelen.

Als u bijvoorbeeld met prepensioen bent, is het misschien niet logisch om samen te werken met een adviseur die gespecialiseerd is in het plannen van een onderwijsfonds voor uw kind(eren).

Zoek naar een adviseur met kwalificaties en specialisaties die aan uw behoeften voldoen. Dit betekent op zijn minst dat uw adviseur een gecertificeerd pensioen planner moet zijn. Dit laat niet alleen zien dat uw adviseur de expertise heeft om u te helpen, maar ook de wens. Het laatste wat u wilt is een adviseur die u alleen maar aanneemt omdat u bereid bent hem te betalen!

7. Let op de communicatiestijl van uw adviseur

Ongeacht hoe goed uw adviseur is en of hij met andere expats zoals u samenwerkt, het is van cruciaal belang dat u op dezelfde lijn zit als het gaat om communicatie. Of dat nu persoonlijk, virtueel, regelmatig of slechts één keer per jaar is, is allemaal een kwestie van voorkeur. Het belangrijkste is dat het effectief gebeurt.

Dit omvat goede en slechte tijden. Hoe uw adviseur u behandelt in moeilijke tijden, zegt iets over zijn karakter. Voel u zich genegeerd of niet gehoord? Deze dingen zijn belangrijk!

Werk samen met een adviseur die u het beste van dienst wil zijn

Als u geïnteresseerd bent om samen te werken met een adviseur die u op de eerste plaats zet en u rust geeft over uw financiële toekomst, contacteer ons vandaag voor een vrijblijvend gesprek: hello@expatbeleggen.com

Bij Expat Beleggen zijn we gespecialiseerd in het helpen van expats om hun pensioenplanning en beleggingsdoelen te bereiken en staan we klaar om voor u aan de slag te gaan.