24/7/365 voor een vrijblijvend gesprek
nl

Op zoek naar een LGBTQ+ financieel adviseur?

19-02-2023

Als het gaat om de meeste zaken in ons persoonlijke leven, is het zelden "one size fits all". Dit kan met name het geval zijn bij het zoeken naar een financieel adviseur voor de LBGTQ+ gemeenschap. Natuurlijk zijn er algemene raadgevingen en tips die door iedereen kunnen worden gebruikt om uw financiële kennis te verrijken, maar echte LGBTQ+ financiële planning is veel persoonlijker ...

Als lid van de LGBTQ+-gemeenschap brengt uw langdurige samenwerking met een financieel adviseur kwetsbaarheid en intimiteit met zich mee. Het is essentieel om diep te graven om een financieel adviseur te vinden waar u echt zin in heeft. Dit is een persoon met wie u uw hoop en dromen, uw grootste angsten en misschien zelfs gevoelens van ontoereikendheid met betrekking tot uw financiën zult delen.

Helaas heeft onze LGBTQ+-gemeenschap het niet altijd gemakkelijk gehad om betrouwbare professionals te vinden met de vaardigheden en kennis om aan onze unieke behoeften te voldoen. Het is van cruciaal belang om een LGBTQ+ financieel adviseur te vinden die u niet alleen begrijpt, maar ook bedreven is in het werken met niet-traditionele gezinnen, adopties, discriminatie op het werk, huwelijken, verlies van gezinsondersteuning en vele andere zorgen die van invloed zijn op ons emotionele en financiële welzijn.

Een diepere relatie opbouwen

Deze onderwerpen zijn complex en emotioneel. Een adviseur voor de LGBTQ+-gemeenschap moet iemand zijn die niet alleen het leven van zijn klanten begrijpt, maar ook goed thuis is in de vaak complexe nuances van het moderne LGBTQ+-leven.

Terwijl u op zoek bent naar deze nieuwe financiële professional, beschouw uzelf dan als een moderne Dr. Frankenstein, die zijn eigen perfecte, mooie 'monster' van een adviseur bouwt. Naar welke delen moet u zoeken die een diepere verbinding smeden? Wat maakt deze persoon de beste adviseur voor u? Hoe ziet uw financiële leven eruit met deze persoon aan uw zijde? Laten we de onderdelen verzamelen die u nodig heeft om de beste adviseur voor u te vinden.

Begin met een brein - weten waar U op moet letten

Uw adviseur zou zeker een verstandig persoon moeten zijn. Dat gezegd hebbende, zelfs als hij de beste en de slimste is, heeft hij dan de unieke vaardigheden waarnaar u op zoek bent? Zal hij in staat zijn om aan uw LGBTQ+-behoeften te voldoen, hoe "Abby Normaal" uw leven ook is?

Om dit te helpen bepalen, zijn er drie belangrijke zaken waarmee u rekening moet houden: 

1. Ken zijn referenties

Financiële "adviseurs" kunnen veel verschillende soorten professionals zijn - van makelaars tot portefeuille beheerders tot coaches - en ze zijn niet allemaal gekwalificeerd op een manier die u zou hopen of verwachten. Het is belangrijk om de referenties, ervaring en eventuele klachten van een adviseur te onderzoeken. Er zijn vele soorten geloofsbrieven. Welke spreken u en uw behoeften aan? Als ze geen Gecertificeerd Financieel of Pensioen Planner zijn, kan u niet zeker zijn over hun expertise zoals vermogensbeheer en financiële planning. Normaal gezien bieden deze adviseurs hun diensten aan voor een vaste vergoeding en ze mogen in geen geval met commissies/provisies betaald worden.

2. Werk met een Fiduciair adviseur

Een fiduciair is een professional die wettelijk en ethisch verplicht is om de belangen van zijn cliënten boven die van zichzelf te stellen. Expat Beleggen is een fiduciair met alleen een prestatievergoeding, wat betekent dat we ons geld verdienen met vergoedingen in plaats van met commissies/provisies.

Waarom is dit belangrijk? Omdat adviseurs en financiële firma's die geen fiduciair zijn, u investeringen of producten zullen verkopen die u uiteindelijk veel geld kosten, maar niet in uw beste financiële belang zijn.

Fiduciair adviseurs zijn wettelijk verplicht om de belangen van hun klanten boven die van henzelf te stellen, en alle Gecertificeerde Financieel of Pensioen Planners zijn fiduciair.

3. Identificeer de reikwijdte van uw behoeften

Waar wilt u zich specifiek op concentreren als het gaat om uw financiële leven en plannen? Heeft u een doorlopende en uitgebreide financiële planning nodig of gewoon ondersteuning voor een project dat u probeert op te bouwen?

Bij uitgebreide financiële planning gaat het erom dat u uw beste leven leidt en uitbreidt wat mogelijk is met geld. Het gaat over uw doelen, gewoonten, mentaliteit, waarden en prioriteiten, en hoe elk van deze uw financiële leven beïnvloedt.

Om de juiste LGBTQ+ financieel adviseur te vinden, moet u eerst bepalen wat uw specifieke behoeften zijn. Identificeren wat echt belangrijk voor u is, is de sleutel tot het begrijpen van wat op de lange termijn het beste voor u is. Voor degenen in de LGBTQ+-gemeenschap kunnen deze behoeften expertise gebieden omvatten waar sommige financiële adviseurs niet volledig thuis in zijn, zoals in-vitrofertilisatie (IVF), adoptie overwegingen of andere financiële overwegingen voor LGBTQ+-gezinsplanning.

Als u eenmaal weet wat uw specifieke behoeften zijn, kunt u optimaal profiteren van een uitgebreide financiële planning. Uitgebreide financiële planning kijkt niet alleen naar het stellen van doelen en beleggingen voor uw pensioen, maar ook naar belasting- en vermogensplanning, risicobeheer, financiële educatie, liefdadigheidsgiften, cashflow en misschien wel het allerbelangrijkste: uw geld afstemmen op uw waarden.

Nu we de hersens door hebben, laten we doorgaan met het bouwen van de beste LGBTQ+ financiële adviseur.

Het lichaam opbouwen - Tips voor het vinden van een LGBTQ + financieel adviseur

Terwijl Dr. Frankenstein zijn zoektocht op een begraafplaats begon, kan u op een veel minder spookachtige manier aan uw informatie komen. Een eenvoudige zoekopdracht op internet kan u in de goede richting wijzen naar een adviseur die zich identificeert als LGBTQ+ of iemand die een bondgenoot is die goed thuis is in het helpen van leden van de LGBTQ+ gemeenschap.

Tijdens het zoeken naar een financieel adviseur, zult u waarschijnlijk een overvloed aan haalbare opties tegenkomen. Om uw zoekopdracht te verfijnen en het proces te versnellen, houdt u de hierboven genoemde belangrijkste kwalificaties in de gaten: referenties, fiduciair en service aanbod. Scan daarnaast hun website op aanwijzingen dat ze LGBTQ+ inclusief zijn.

Is de financieel adviseur zelf lid van de LGBTQ+-gemeenschap? Biedt hij diensten aan specifiek voor de LGBTQ+-gemeenschap? Gebruikt hij inclusieve taal en beeldt hij LGBTQ+ families en individuen af op zijn website?

Zoek naar een adviseur die zijn hart en waarden op zijn mouw draagt. Bij Expat Beleggen vieren we diversiteit bijvoorbeeld met trots. Zo publiceren we regelmatig blogs die ingaan op de vragen en behoeften van de LGBTQ+-gemeenschap.

Het hart toevoegen - Hoe u een potentiële adviseur interviewt

Als u eenmaal een adviseur heeft gevonden, is uw reis bijna voltooid. Maar voordat u de knop omdraait en uw financiële creatie tot leven brengt, wilt u deze resterende vragen tijdens uw eerste afspraak stellen om de beste toekomstige relatie te verzekeren:

  • Hoe wordt hij betaald? Zijn tarieven moeten transparant zijn. Zoek naar een "fee-only" adviseur en niet "fee-based"/"commissions-only". Zoals eerder vermeld, betekent dat een adviseur alleen geld verdient aan de diensten die hij levert, niet aan verkopen en commissies.
  • Is hij een vertrouwenspersoon? Zoals eerder besproken, is een fiduciair adviseur wettelijk verplicht om de belangen van zijn cliënten boven die van hemzelf te stellen. Expat Beleggen is een fiduciair.
  • Wie is hij online? Wat zijn zijn specialiteiten? Praten zijn blogs, artikelen en website over onderwerpen die u aanspreken? Is hij iemand met wie u uzelf zou willen associëren? Als u twijfelt aan zijn authenticiteit of u het gevoel heeft dat hij gewoon lippendienst bewijst aan uw behoeften, zal dat gevoel waarschijnlijk niet verdwijnen.
  • Hoe voelt de eerste indruk? Een adviseur moet al uw vragen beantwoorden. Hij zou geïnteresseerd en enthousiast moeten zijn over de planning die u nodig heeft. Een adviseur moet enthousiast zijn om met u samen te werken en moet waarden hebben die overeenkomen met u en uw wereldbeeld.
  • Ben ik eerlijk tegen mezelf? Is dit een persoon met wie u dit deel van uw leven wilt delen?

De schakel omdraaien - tijd om aan het werk te gaan

Wanneer alle stukjes bij elkaar komen en u uw perfecte financiële metgezel hebt gebouwd, bent u klaar voor uw nieuwe avontuur in financieel uitblinken op alle gebieden van uw fantastische leven.

Als je op zoek bent naar een LGBTQ+ financieel adviseur die u kan helpen de mogelijkheden met geld uit te breiden, neem dan vandaag nog contact op voor een vrijblijvend gesprek: hello@expatbeleggen.com