24/7/365 voor een vrijblijvend gesprek
nl

Principes van onze beleggingsfilosofie

24-05-2023

Filosofie kan relatief eenvoudig zijn, ondanks de intimiderende en ingewikkeld lijkende naam. Het kan zelfs zo eenvoudig zijn dat het in een enkel woord kan worden samengevat. De som van jarenlange ervaring en kennis in het begrijpen van de nuances van markten en menselijk gedrag is onze beleggingsfilosofie.

Het is bijvoorbeeld belangrijk om risico's en beloningen in balans te houden bij het beleggen, maar veel mensen weten niet zeker hoeveel risico ze realistisch gezien kunnen verdragen. Om deze reden nemen we bij het vaststellen van uw "Levensstrategie" de tijd om u en uw bestemming volledig te begrijpen.

Ook al zijn we ons er niet van bewust, we hebben allemaal vooroordelen. Onze menselijke natuur heeft bepaalde dingen ontwikkeld die ons kunnen helpen bij het navigeren door het dagelijks leven, maar die schadelijk kunnen zijn voor ons vermogen om gezonde financiële beslissingen te nemen. De fout die iedereen maakt, is dat we ons niet aan een plan houden tijdens alle ups, downs en zijwaartse bewegingen van de markt.

Het onderwerp beleggingsfilosofie is erg breed; een snelle zoekopdracht op Amazon levert meer dan 4.000 resultaten op. Daarom staan hieronder de belangrijkste principes van onze eigen beleggingsfilosofie.

1. Marktvoorspellingen zijn onmogelijk

Geen van beide kan. We willen zowel onze tijd als die van u investeren in het creëren van een slimme, flexibele strategie die u op koers houdt, wat de toekomst ook brengt.

2. De markten zijn betrouwbaar

Ook al kunnen we de toekomst niet voorspellen, één ding is zeker: de wereldwijde aandelenmarkt is betrouwbaar en veerkrachtig op de lange termijn. U zit altijd goed als u uw kalmte kunt bewaren als anderen dat niet kunnen.

3. Neem inflatie als een reëel risico

Marktinstortingen zijn bekend, maar hoe zit het met inflatie? Het werkelijke risico is dat uw vermogen niet voldoende toeneemt om uw doelstellingen te bereiken.

4. Heb vertrouwen in op onderzoek gebaseerde investeringen

Het bewijs suggereert dat geduld wiskundig wordt beloond. Houdt uw focus op uw plan en negeer de afleidingen.

5. Plan ver van tevoren

Wanneer we plannen maken, houden we rekening met alle aspecten van uw leven, inclusief de toekomst en uw nalatenschap. Uw huidige acties zullen in de toekomst golven veroorzaken. Focus op de lange termijn en negeer de korte termijn.

6. Over diversificatie moet worden nagedacht

Uw eieren worden wijd verspreid over een verscheidenheid aan internationale manden, zoals door ons wordt gegarandeerd.

7. Herken tegenslagen

Er zullen nog steeds ups en downs zijn met uw vermogen. Het belangrijkste is om uw emoties onder controle te houden en nooit overhaast te reageren.

8. Lees niet alleen de krantenkoppen

Marktdalingen en somberheid zorgen voor interessante krantenkoppen, maar ze zijn meer bezig met het verdienen van geld aan de verhalen dan met het geven van echte marktupdates. Wen eraan om ze te negeren.

9. Neem de leiding over wat u kunt

Hoewel u geen invloed heeft op de markten, heeft u wel controle over hoe u erop reageert en kunt u beslissen of u zich aan uw plan houdt.

10. Uw levensstrategie dient als maatstaf

Hoe goed de beleggingen van iemand anders het doen, doet niet ter zake. Uw vooruitgang naar het leven dat u wilt, is alles.

Blijf bij uw plan, zo zouden we onze filosofie samenvatten. Ondanks wat de meeste mensen denken, is dit eigenlijk veel moeilijker omdat mensen van nature altijd geen succesvolle beleggers zijn.

Het menselijke intellect zonder hulp is vaak niet in staat om een sterke levenslange beleggingsstrategie te ontwikkelen of het geloof, het geduld en de discipline om te voorkomen dat dat identieke plan wordt vernietigd tijdens een korte periode van markt- of emotionele stress wanneer angst of hebzucht verstand en rede overstemt.

We zijn hier om te genieten van al het 'goede spul' dat op uw pad komt.

Blijf op koers en blijf gefocust wanneer u in de verleiding komt om van de koers af te wijken om u te helpen uw doelen te bereiken.

Neem contact met ons op als u meer wilt weten over waarom Expat Beleggen de beste optie is voor professioneel beheer van uw financiële leven en waarom u het waardeert om met ons samen te werken: hello@expatbeleggen.com