24/7/365 voor een vrijblijvend gesprek
nl

Uw principes kunnen u helpen betere beleggingsbeslissingen te nemen

06-04-2023

Beleggingsbeslissingen zijn vaak niet zwart-wit. Het pad dat u met uw geld volgt, is misschien niet zo duidelijk en u kunt uiteindelijk spijt krijgen van de beslissingen die u hebt genomen.

Klinkt bekend?

Dus hoe navigeert u door de eindeloze beslissingen die u met uw geld moet nemen als de wereld zo chaotisch kan lijken? Nog belangrijker: hoe kunt u vertrouwen hebben in uw beslissingen, ongeacht wat er op korte termijn (minder dan vijf jaar) met uw geld gebeurt? Het antwoord: ontwikkel uw beleggingsprincipes!

Net zoals persoonlijke waarden u helpen bij het nemen van beslissingen in het leven, helpen principes u bij het nemen van beslissingen met betrekking tot uw beleggingen wanneer het antwoord niet voor de hand ligt. Het probleem. Is dat de meeste beleggers geen gedocumenteerde beleggingsprincipes hebben. Sterker nog, we hebben het nog nooit gezien. Niet in de bijna dertig jaar dat we in dit vak zitten. Erger nog, de meeste beleggers houden hun prestaties, risico's, vergoedingen of de belastingimpact van hun beslissingen niet bij. Ze vliegen letterlijk door hun broekzak "in de hoop" op een geweldig resultaat.

Individuele beleggers hebben de neiging om het te "vleugelen", waarbij ze hun beleggingsbeslissingen baseren op welke investeringen het beste presteerden over de meest recente periode van 1, 3 of 5 jaar (grote fout trouwens).

Het werkt het in de praktijk niet om beleggingsbeslissingen te baseren op prestaties uit het verleden waarin u had willen beleggen. Toch doen beleggers het de hele tijd. (Niet u natuurlijk 😊)

Dus, waar begint u?

Bij Expat Beleggen raden we u aan om te beginnen met het opstellen van beleggingsprincipes op basis van gedegen academisch bewijs, in plaats van de laatste krantenkoppen. Door vast te houden aan gedocumenteerde principes, kunt u mogelijk beter door marktschommelingen navigeren, risico's minimaliseren en uw rendement op de lange termijn maximaliseren. Sterker nog, u kunt meer vertrouwen hebben in uw aanpak, ongeacht wat de wereld u te bieden heeft. Dat zorgt voor mentale helderheid en het vermogen om te focussen op wat er echt toe doet: het leven, het gezin en het streven naar geluk.

Vraag uzelf de volgende keer dat u een beleggingsbeslissing neemt af: op welke van mijn principes baseer ik mijn beslissing?

Dus, wat zijn uw gedachten? Heeft u beleggingsprincipes? We horen graag wat er u op het hart ligt en als u een vrijblijvend adviesgesprek wilt plannen om te zien hoe wij u kunnen helpen, neem dan contact met ons op: hello@expatbeleggen.com