24/7/365 voor een vrijblijvend gesprek
nl

Waarom voor ons kiezen?

02-04-2023

Wij zeggen graag dat als het om uw geld gaat, er geen generale repetitie is. De financiële beslissingen die u als expat nu neemt, kunnen een blijvende impact hebben op uw vermogen. Het vinden van een betrouwbare financieel adviseur om slimmere beslissingen te nemen is geen gemakkelijke taak. De reden is simpel, iedereen kan de term "financieel adviseur" gebruiken in de expat financiële dienstverlening. We hebben verzekeringsagenten, bankbedienden en zelfs vastgoed makelaars de aanduiding zien gebruiken.

Om echt te bepalen of uw financieel adviseur het beste met u voor heeft, let op de volgende kenmerken. Uiteindelijk leidt uw pad naar een financieel adviseur die alleen met een prestatievergoeding werkt.

#1: De wettelijke verplichting die uw adviseur heeft: de Fiduciaire Eed

Een financieel adviseur die alleen met een prestatievergoeding werkt is een onafhankelijke adviseur die is georganiseerd als een geregistreerde beleggingsadviseur en die hebben een fiduciaire plicht jegens hun expat klanten, wat betekent dat ze het belang van hun klant boven hun eigen belang moeten stellen.

In de praktijk betekent dit dat het advies dat u krijgt volledig transparant is. Er zijn geen alternatieve agenda's die uw adviseur motiveren, behalve wat het beste voor u is. Het is de eerlijkste relatie die u kan hebben met een adviseur. U zit allebei aan dezelfde kant van de tafel.

Waarom wij de Fiduciaire Eed volgen

Eerlijk gezegd haalt het de "verkoop" uit uw relatie met ons. Er is geen snelle verkoop, geen "kans die u niet mag missen" of geen "gegarandeerd" rendement. Het afleggen van de fiduciaire eed verhoogt het zorgniveau tot doen wat op verantwoorde wijze in uw belang is.

"Een fiduciair heeft twee normen waaraan moet worden voldaan: is het advies geschikt en ook in uw belang? De enige manier waarop we weten hoe we dat moeten doen, is door 100% transparant te zijn over onze vergoedingen en onze aanbevelingen af te leiden uit financiële plannen."

#2: Hoe uw adviseur geld verdient. Geen productverkoop of commissies/provisie

Het afleggen van de fiduciaire eed als adviseur is een goede eerste stap. Dit betekent echter niet dat het advies dat u krijgt conflict vrij zal zijn. Conflicten ontstaan wanneer er prikkels in het spel zijn. Het heeft niets te maken met het geven van advies in uw belang. Het heeft alles te maken met hoe uw adviseur ervoor kiest om uw advies te geven.

Een dieper niveau van verantwoordelijkheid

Het is gemakkelijk om te zeggen dat een bepaald product, zoals een levensverzekering (portfolio/investment bond), in uw belang is. Maar aangezien er commissies/provisie zijn die gepaard gaan met de verkoop van die polis, hoe weet u dan dat uw financieel adviseur u niet adviseert om een heel dure levensverzekeringspolis te kopen die hem vette commissies uitbetaalt? … Vandaar het belangenconflict!

U hoopt dat uw adviseur niet alleen producten aanbiedt waar ze de meeste commissies/provisie voor krijgen. Maar waarom de gok wagen?

Indien een financiële adviseur met een prestatievergoeding betaald wordt, is hij volledig objectief zijn met de producten die u nodig heeft en de aanbevelingen die hij biedt.

Als u met een fiduciair werkt, bent u die eerste horde gepasseerd. Door een prestatievergoeding compensatiestructuur toe te voegen, kunt u er zeker van zijn dat u zoveel mogelijk belangenconflicten verwijdert. Een fiduciair financieel adviseur met een prestatievergoeding heeft drie belangrijke voordelen:

  • Het advies dat u krijgt, is niet gebaseerd op de verkoop van producten.
  • U weet welke kosten in rekening worden gebracht en hoe deze worden betaald.
  • Als u toch producten nodig heeft, zal uw adviseur objectief zijn in het aanbevelen van de juiste.

"Werken met een fiduciair zorgt ervoor dat uw belangen op de voorgrond staan. Door alleen een prestatievergoeding toe te voegen, voegt de vaste vergoeding structuur een extra niveau van transparantie toe."

# 3: Toewijding om beter te zijn. Gediplomeerd financieel consultant

De aanduiding "Certified Pension Planner" toont aan dat uw financieel adviseur de langdurige opleidings- en ervaringsvereisten heeft voltooid om aan de complexiteit van uw financiële situatie te voldoen. Wij zullen u de examendetails besparen, maar gemiddeld duurt het ongeveer 1-3 jaar om in aanmerking te komen voor het examen. Dan moet men er ook nog in slagen! Door dit offer te brengen, neemt men zijn job serieus. Het is de enige manier in de expat financiële planningsindustrie om degenen die vermogensbeheerder zijn, te onderscheiden van de cowboys die alleen maar proberen snel geld te verdienen.

U kunt meer te weten komen over waarom die "gediplomeerd" -aanduiding ertoe doet, nl. door de systematische aanpak. Als u met ons samenwerkt, volgt onze ervaring de "Certified Pension Planner" procedure om uw financiële plan op te stellen en te ontwikkelen:

  • Een relatie tot stand brengen
  • Verzamelen van uw gegevens en ontwikkelen van uw doelen
  • Analyseren en evalueren van uw financiële situatie
  • Aanbevelingen bekijken
  • Uw manier van handelen
  • Uw portefeuille en uw voortgang bewaken

Elk financieel plan dat we ontwerpen, volgt deze richtlijnen om een grondige analyse en aangepaste aanbevelingen te garanderen.

"Iedereen kan de term financieel adviseur gebruiken. Maar GEDIPLOMEERD moet wel verdiend worden!"

Begin vandaag - Plan uw vrijblijvend kennismakingsgesprek: hello@expatbeleggen.com