24/7/365 voor een vrijblijvend gesprek
nl

Wat is de beste investering die u kunt doen?

10-05-2023

Samenwerken met een financieel consultant! 

Niemand wil het geld waar ze zo hard voor hebben gewerkt afstaan zonder een goede reden. Het inhuren van een financieel consultant is niet anders in deze tijden van simpele online brokerages en gestroomlijnde apps. Aangezien de aandelenmarkt net zo toegankelijk is als altijd, kan het zijn dat men nadenkt over de noodzaak van een financiële planner. Er zijn echter tal van redenen waarom een samenwerking met een financiële professional een van de meest winstgevende langetermijninvesteringen is die men kan doen.

Expertise

Op het eerste gezicht is beleggen eenvoudig. Bovendien is er een overvloed aan informatie op het internet die algemene strategieën uitleggen, plus meer dan een paar 'snel rijk worden'-technieken die wachten op een goedgelovige belegger. Maar zelfs met alle bronnen die in dit informatietijdperk voor u beschikbaar zijn, heeft u de tijd die nodig is om zoveel onderzoek te doen als nodig is om een professional op dit gebied te worden? U heeft uw eigen carrière, gezin en sociaal leven. De meeste financiële consultants hebben daarentegen geen andere baan. Hun belangrijkste focus is het analyseren van financiële markten en het up-to-date blijven met de steeds veranderende financiële regelgeving om opportuun, relevant en nuttig advies te geven aan klanten. Hun kennis en beheersing van het onderwerp stellen hen in staat om snel de beste handelwijzen in een bepaalde situatie te analyseren en te bepalen om de winsten van uw portefeuille te maximaliseren en deze te beschermen tegen marktdalingen en dit alles terwijl de belastingverplichtingen worden geminimaliseerd! Ze zorgen ervoor dat u goed kunt slapen, wetende dat uw beleggingen in veilige handen zijn.

Belasting planning

Wat bijdraagt aan de algehele verwarring van vermogensbeheer is belastingplanning, een facet dat vaak wordt verwaarloosd of genegeerd door amateur beleggers en het is gemakkelijk te begrijpen waarom. Kijk maar eens naar de belastingcodes - het zijn er veel, ze zijn verwarrend en intimiderend. Zelfs als u diepgaande beleggingskennis zou kunnen opdoen, zou u dan ook in staat zijn om strategieën voor belastingoptimalisatie te implementeren?

Veel financiële consultants doen precies dat: het zijn multidisciplinaire professionals die hun kennis van de belastingwetgeving gebruiken om belastingen te minimaliseren en belastingvrije winsten te maximaliseren. Ze helpen u belastingvallen te vermijden die door de belastingdienst zijn opgezet en waarvan de meeste expats weinig weten - tikkende belastingtijdbommen die zijn ontworpen met de uitdrukkelijke bedoeling om de zakken van vadertje Staat te vullen met uw geld.

Tijd

In plaats van uren en uren te steken in onderzoek naar markt- en belastingcodes, kunt u zich voorstellen dat u die tijd doorbrengt met familie en vrienden, reizen, aan uw hobby's besteden en gewoon van het leven genieten, wetende dat uw nestei in het kwadraat is met een betrouwbare adviseur. Laat de professionals het zware werk doen van het analyseren van grafieken, het berekenen van indexfondsen, het formuleren van strategieën en het vergelijken van belastinggrafieken. Uiteindelijk zal het inschakelen van een adviseur zichzelf snel terugverdienen, niet alleen in geld maar ook in tijd. Bovendien heeft u het meest waardevolle: gemoedsrust.

Emotionele onthechting

De meeste doe-het-zelfbeleggers handelen op basis van emoties. Ze verkopen in paniek en kopen in paniek, maar eindigen op de een of andere manier altijd aan de verliezende kant van de handel. Ze zijn er gemakkelijk van overtuigd dat hun volgende aankoop hen naar de maan zal brengen en zetten al hun geld op één weddenschap, alleen om hun meme-aandeel tot nul te laten crashen in een pump and dump-schema. In tijden van volatiliteit lieten ze zich door angst beheersen, verkochten ze met verlies en verloren ze hun jarenlange winst in één klap.

Een professionele adviseur is als de kapitein van een schip, onverschillig voor de golven van volatiliteit die tegen hun gediversifieerde portefeuille botsen, door dik en dun op koers blijven, wetende dat hun vaardigheid, wijsheid en up-to-date marktonderzoek de juiste koers zullen sturen op een gelukkig pensioen en daarna. De financieel consultant controleert zijn emoties en handelt met een koel hoofd. En net zoals een chirurg een familielid niet mag opereren vanwege emotionele gehechtheid, moet een belegger zijn eigen geld niet beheren. Het leidt alleen maar tot irrationeel gedrag. Uw nestei is gewoon te belangrijk om te worden overgelaten aan de grillen van emotionele instabiliteit.

Gedachten afsluiten

We hebben allemaal die vriend of kennis die zijn fortuin is kwijtgeraakt door te handelen in opties, daghandel of meer recentelijk het verhandelen van cryptocurrencies. Elke dag denkt een niet-professioneel dat hij beter kan presteren dan de wolven van Wall Street. Wees geen gemakkelijke prooi voor ze. Als het op pensioen aankomt, is het te belangrijk, duidelijk en simpel!

U hoeft niet gekweld te worden door besluiteloosheid terwijl u bepaalt hoe u uw financiën moet beheren. Zet vandaag de eerste stap op het pad van een zorgeloze toekomst. Contacteer on voor een vrijblijvend gesprek: hello@expatbeleggen.com