24/7/365 voor een vrijblijvend gesprek
nl

Wat is eigenlijk uw netto waarde?

02-03-2023

Tel uw bezittingen bij elkaar op: u kunt uw vermogenssaldo vrij eenvoudig berekenen door uw bank- en beleggingsrekeningen bij elkaar op te tellen en vervolgens eventuele schulden af te trekken. Dat bedrag is uw rijkdom, echter uw "netto waarde" is complexer.

Dus wat is uw echte nettowaarde? Dit is een moeilijke vraag! Misschien een interessante vraag om aan uw (huidige) financiële planner te stellen. Het kan een gesprek zijn over het verdiepen van de verbinding tussen uw leven en uw geld … zorg ervoor dat hij met u samenwerkt om uw doelen te bereiken.

Het begint met wat voor u belangrijk is:

  • Wat zijn uw doelen?

  • Wat zijn uw belangrijkste relaties?

  • Wat zijn uw waarden?

Iedereen is anders, dus iedereen zal ook anders antwoorden. Zodra u de antwoorden op het bovenstaande voor u heeft uitgewerkt, kan uw (huidige) planner u helpen een plan op te stellen dat u de beste kans geeft om die doelen te bereiken. Het kan u zelfs helpen om over een reeks mogelijke voorzichten te filosoferen...

  • Voorbereiden op het ergste en hopen op het beste.

  • Omdat het leven gebeurt.

  • U zult transities in uw leven meemaken die betekenen dat u uw plan moet aanpassen.

Bij Expat Beleggen noemen we dit "beheer van het financiële leven". Geldbeheer is veel meer dan alleen aandelen kopen en verkopen. Het gaat erom manieren te vinden om individuele financiële doelen te verbinden met levensdoelen op de lange termijn. Het gaat om een zeer gepersonaliseerd advies om u duidelijkheid, vertrouwen en controle te geven over uw levensbeslissingen. Geen twee beleggers zijn hetzelfde. Het moet vooral niet alleen rijkdom waarderen, maar ook waarde.

Omgaan met onzekerheid en de verrassingen van het leven is hier een belangrijk onderdeel van (want dit raakt iedereen). Het verschil is dat sommigen van ons beter omgaan met onzekerheid dan anderen. U krijgt misschien niet de zakelijke deal waar u op hoopte, maar dat kan leiden tot een onverwachte kans. U kunt trouwen en een gezin stichten, maar later scheiden. Al deze ervaringen zullen waarschijnlijk uw doelen veranderen of vereisen dat u uw plan aanpast.

Beleggen is, net als het leven, complex en vol onzekerheid. Expat Beleggen past inzichten uit de financiële wetenschap toe. Dit werd mogelijk gemaakt in de jaren zestig, toen onderzoekers toegang kregen tot gegevens die ze konden gebruiken om hun hypothesen te testen. Dat was geweldig. Dit betekent niet dat we kunnen voorspellen wat er met de aandelenmarkt zou gaan gebeuren. Maar het geeft ons unieke inzichten in het ontwikkelen van strategieën... allemaal om u de beste kans te geven uw beleggingsdoelen te bereiken. Dat is op de lange termijn. Op de korte termijn is ons doel om uw angst te verminderen en u te helpen u beter te voelen over uw leven op dit moment zodat u meer tijd kunt doorbrengen met dierbaren en u kunt concentreren op wat u belangrijk vindt.

Mensen zijn van nature bezorgd over hun eigen financiële levensbeheer, maar misschien meer over de financiële toekomst van de dierbaren die ze achterlaten. Nalatenschap is een groot deel van het vermogen. Wat voor soort herinneringen laat u achter bij de mensen om wie u geeft?

U hoeft deze lastige vragen niet alleen te beantwoorden. Maak tijd vrij voor dat echt belangrijke gesprek met uw financiële planner. Vertel hem wat echt belangrijk voor u is. Het kan uw leven veranderen!

Contacteer ons vandaag nog voor een vrijblijvend gesprek: hello@expatbeleggen.com